Puur gezond leven

Ervaringen met voedingsadvies

Ervaring van Christien

Mijn doel was om een paar kilo af te vallen, ik voelde me helemaal opgeblazen, en mijn buikomvang begon echt op een zwembandje te lijken. Pogingen om dit te verhullen door mijn buik in te houden wilden niet echt meer lukken. Door verhalen en resultaten van mensen die afvielen en die dit via Marij deden, werd ik nieuwsgierig en heb de beruchte stap daarheen genomen.  Na een goede voorlichting van Marij ben ik eraan begonnen. Eerst bloedprikken, auw…. wat een watje ben ik toch, was gevoelig. Eenmaal begonnen, voelde ik me in het geheel niet lekker, was bibberig, misselijk en ontzettend veel hoofdpijn gehad. Maar na twee dagen was dit over, en begon ik me steeds beter te voelen. Het was inderdaad even wennen en uitzoeken met recepten maar daar werd ik al snel steeds handiger in. Nu drie maanden later ben ik dik 10 kilo kwijt, oftewel 10 pakken suiker, oftewel 50 pakjes boter. Ik weet nu, wat mijn lichaam heel goed en minder goed verdraagt, en kan gewoon geregeld mee snoepen op een feestje/etentje, Ik voel me er heel goed bij.

Ervaring van Trudy

Trudy vond dat ze al behoorlijk gezond at maar ondertussen ontwikkelde ze toch osteoporose en gewrichtsklachten.Daarom werd ze nieuwsgierig naar de ervaringen met metablic balance en besloot ze om hiermee te starten. Bovendien wilde ze ook meer weten over voeding en nieuwe dingen leren. Dat het bij osteoporose minstens zo belangrijk is om voldoende magnesium binnen te krijgen was haar niet bekend. In het begin moest Trudy even zoeken en was het niet gemakkelijk, maar nu na enkele weken doet het hele gezin enthousiast mee. Iedereen eet meer groente en fruit, gezondere olie en Trudy voelt zich heel goed. Bovendien vindt ze het vooral lekker en geniet ze veel meer van het eten. Ze had laatst zelfs geen zin in een afhaalpizza. De nieuwe manier van eten bevalt Trudy uitstekend, ze kan het iedereen aanraden.

Sylvia, 41 jaar

Toen ik met het plan begon had ik erg veel last van vermoeidheid en van verzuring van mijn spieren. Dat was zo erg dat ik de trap bijna niet meer op kon rennen. Elke dag na het werk lag ik uitgeteld op de bank.
Koken of sporten daar moest ik echt niet aan denken. Nu wandel ik iedere dag minimaal een half uur flink door met mijn honden. Daarnaast is het huishouden een stuk makkelijker om te doen. De eerste 2 dagen van het voedingsplan waren heel zwaar, de weken daarna was erg wennen aan de andere manier van eten en koken. Ook nu kook ik nog erg gezond maar niet meer zo streng. Mijn lichaam heeft wel even geprotesteerd vooral de drang naar suiker was en is nog steeds erg groot. Het is nog steeds een gevecht om af te kicken van de suiker.
Het zit ook echt in alle voedingsmiddelen die in de supermarkt te koop zijn. Het fijne van het plan was dat ik mij snel beter ging voelen. En dat is ook zo gebleven. Als ik mijn spieren weer begin te voelen dan heb ik teveel suikers en E-nummers gegeten. Dan ga ik weer terug naar het basisplan en een paar dagen later gaat het weer goed. In de toekomst wil ik mij echt voor een groot deel aan het plan houden zodat ik gezond en fit blijf en echt moeilijk vind ik het ook niet. Je leert op een andere manier van het eten te genieten. Je proeft veel meer en leert andere dingen te eten doordat je smaak verandert. Wat ik vroeger echt niet lekker vond zoals pure chocolade vind ik nu lekker. Mijn begeleiding was goed, ik kreeg altijd veel tips om bijvoorbeeld met kruiden te werken in plaats van vette sausjes. Wat je met voor mij onbekende groenten allemaal kunt doen om er een heerlijk gerecht van te maken. Een beetje experimenteren en het resultaat was vaak verrassend lekker.

Hilde, 19 jaar

Het doel van voor mij was om met het voedingsplan af te vallen. Ik was in een jaar tijd tien kilo aangekomen (o.a. door ongezond eten en minder bewegen) en dat wilde ik er graag van af. Het voedingsplan is mij heel erg goed bevallen en ik kwam weer snel op mijn oude gewicht. Ook kreeg ik meer plezier in eten. Een heerlijke salade in de lunch is een stuk beter dan twee droge boterhammen met kaas.