Pure natuurkracht

Hooikoorts

Hooikoorts: pak het bij de basis aan!

Iedereen wordt vrolijk van de lente. Nou ja,bijna iedereen dan. De zon begint weer te schijnen en we trekken massaal naar buiten. Helaas steekt bij een grote groep mensen de hooikoorts weer de kop op. Dit gaat gepaard met klachten zoals tranende, jeukende en branderige ogen, een loopneus, niesbuien. Maar ze zijn wel te behandelen en/of te voorkomen.

Het lichaam heeft een afweersysteem om lichaamsvreemde stoffen op te ruimen en om te voorkomen dat je er ziek van wordt. Als niet schadelijke stoffen toch een reactie oproepen waar je last van krijgt of ziek van wordt noemen we dat een allergie. Je afweersysteem schiet te kort.  Hooikoorts is een seizoensgebonden allergische reactie op pollen, grassen, bomen, bloesem en laat zich meestal in het voorjaar zien. Het lichaam is voor deze stoffen overgevoelig, het immuunsysteem is uit balans.

Om het immuunsysteem weer in balans te brengen wordt een homeopathisch middel gebruikt dat het immuunsysteem een duwtje in de rug geeft. Iemand met een loopneus heeft dan ook een ander middel nodig als iemand die vooral jeukende ogen heeft. Met het juiste homeopathische middel kunnen de acute hooikoortsklachten snel verbeteren.
Als het hooikoortsseizoen voorbij is, is het goed om door te gaan met de homeopathische behandeling zodat het immuunsysteem wordt versterkt en hooikoorts op termijn zich minder zal uiten doordat de weerstand vergroot is.