Pure natuurkracht

Ervaringen

Astmatische klachten

Een kind van 5 jaar met benauwdheid en flinke hoestbuien met overgeven, ook ’s nachts. Hij heeft hiervoor  reguliere medicatie maar de klachten verbeteren nauwelijks. De symptomen verergeren bij flinke inspanning.  Hij heeft vaak ontstoken ogen en  af en toe oorontsteking.  Zijn traanbuisjes waren vernauwd en  hiervoor is hij geopereerd. Hij is ontzettend dorstig en wordt snel boos.  Hij krijgt een homeopathisch middel. Hierop gaat het snel beter : hij hoeft niet meer over te geven, de hoestbuien worden minder en de oogontsteking blijven achterwege. De benauwdheid blijft echter en de reguliere medicatie kan maar weinig afgebouwd worden.  Daarom gaan we naar een ander homeopathisch middel  en hierop verbeteren de klachten geleidelijk aan. Na een jaar is hij klachtenvrij en heeft hij geen reguliere medicatie meer nodig en zit hij lekker in zijn vel.

Klachten na hartaanval

Een man van 52 jaar is vorig jaar gedotterd en krijgt nog verschillende medicijnen voor om zijn bloeddruk goed te houden. Het lukt hem maar niet  om zijn werk als bouwvakker goed op te pakken. Steeds krijgt hij spanning op het borstbeen als hij zich iets te druk maakt, vergeet wat hij moet doen. Hij heeft heel koude handen en voeten. Hij krijgt crataegus en na 2 weken begint hij rustiger te worden. Na 2 maanden is hij bijna volledig aan het werk. Hij voelt zich rustiger, kan zijn aandacht weer bij zijn werk houden en de opdrachten uitvoeren. Zijn handen en voeten zijn minder koud en hij voelt zich er goed bij.

Eczeem, reflux en kortademigheid

Sara, 6 maanden  kwam in de praktijk met een plakkerig eczeem in haar gezicht. Daarnaast bleek dat ze het eten vaak teruggaf waardoor ze nog steeds verdikte voeding kreeg. Ze had het RS-virus gehad en was hiervoor opgenomen geweest in het ziekenhuis. Als ze ziek werd duurde het herstel lang. Na het homeopathische middel en gaat zowel het eten als het eczeem snel beter. In de eerste weken na inname ontwikkelt ze nog wat benauwdheidsklachten en krijgt hiervoor ventolin van de huisarts. Maar 5 maanden na de start en de inname van tweemaal het homeopathische middel laat een kind zien dat zich opvallend veel vlotter ontwikkelt dan voorheen, nauwelijks eczeem heeft, geen ventolin meer nodig heeft en veel sneller herstelt bij infecties. Sara hoeft voorlopig niet meer terug te komen.

Eczeem

Een vrouw met nikkelallergie komt op het spreekuur. Ze heeft jeukend eczeem op beide voeten dat ze tot bloedens toe kapot krabt. Cortisonenzalf verbetert, maar moet elke dag gebruikt worden en mevrouw  wil dit eigenlijk niet. Na het eerste homeopathische middel is er geen verbetering, en een ander homeopathisch middel volgt.  Dit leidt binnen enkele weken tot het volledig verdwijnen van het eczeem. Ook 4 jaar na deze behandeling heeft de vrouw de klachten niet meer teruggehad en is de allergische reactie voor nikkel niet meer teruggekomen.

Hoofdpijn

Een kind van 9 jaar komt op het spreekuur met chronische hoofdpijn. Deze ontstaat meestal op school. Het is een serieus kind dat goed kan leren en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Het kind staat onder controle van een hartspecialist omdat de hartklep niet goed sluit. Het kind krijgt hierop  éénmalig een homeopathisch middel voorgeschreven. Na 5 weken heeft het kind minder vaak hoofdpijn. Hij is  vrolijker en zit goed in zijn vel. Bij controle door de hartspecialist tot twee jaar later blijkt dat de klachten stabiel zijn gebleven. Normaliter neemt bij kinderen met deze klacht, de ruis in de loop van de jaren juist toe. Het kind heeft al die tijd geen hoofdpijn meer gehad.

Migraine

Een oudere vrouw komt met migraineklachten. Sinds een staaroperatie komen de aanvallen steeds vaker. Het begint altijd met sterretjes zien aan de rechterkant. Ze moet dan met de ogen dicht gaan liggen. Na een aanval is ze enkele dagen heel futloos. Mevrouw woont alleen, is graag met de handen bezig en is graag buiten. 2,5 maand na het homeopatische middel komen de migraine-aanvallen minder vaak voor en zijn ze minder heftig. Ook heeft mevrouw meer energie en meer zin om dingen op te  pakken.

Menstruatiepijn

Een vrouw van 43 jaar heeft sinds enkele jaren menstruatiepijn. De pijn ontstaat als de menstruatie doorkomt en is het ergst tijdens de eerste dagen van de menstruatie. Ze is dan zo slap en lusteloos dat ze de hele dag op de bank ligt. De bloeding is zeer heftig. Mevrouw krijgt een homeopathisch middel en bij de eerstvolgende menstruatie zijn de klachten sterk verminderd. Mevrouw kan het bijna niet geloven. Na enkele maanden komt de menstruatiepijn terug. Het middel wordt herhaald en de klachten verdwijnen. Ook na 2,5 jaar zijn de klachten nog steeds afwezig en voelt de vrouw zich prima tijdens de menstruatie.

PMS en mastopathie

Een vrouw van 38 jaar komt met klachten van hoofdpijn op het spreekuur. Tijdens het consult blijkt dat zij sinds een jaar een stekende pijn in de borsten heeft en harde schijven in de borsten en oksel voelt in de tweede helft van de menstruatie. De huisarts constateerde mastopathie. Ook is zij in deze periode prikkelbaar en huilerig. Deze klachten heeft zij sinds twee jaar.  Zes weken na inname van het homeopathische middel is de pijn in de borsten volledig verdwenen en voelt de vrouw zich veel beter en minder prikkelbaar voor de menstruatie. Ook na 3 maanden heeft ze deze klachten niet meer gehad. De hoofdpijn is nog wel aanwezig, maar minder intens. Vooralsnog wordt afgewacht.

Rugklachten

Het betreft een man van circa 45  jaar met zeer acute rugklachten die niet meer kon lopen van de pijn. Van de huisarts had hij al enkele dagen morfine voorgeschreven gekregen. Toen zijn vrouw mij belde lag hij plat in bed en kon nauwelijks verstaanbaar praten vanwege de morfine. In het verleden had hij met een dergelijke pijn enkele weken thuis gelegen. Het voelde aan alsof er dikke kabels in zijn rug zaten waarin iemand continue aan het wroeten was. Hij moest huilen van de pijn Alles deed pijn, hij kon alleen nog liggen. Ook met de morfine wilde de pijn maar niet wegtrekken, maar na het homeopathische middel werd de pijn minder en stopte hij op eigen initiatief met de morfine. Drie dagen later was hij weer aan het werk. Ongeveer een half jaar later belde hij mij op. Hij had veel te lang zwaar lichamelijk werk verricht en voelde weer dezelfde rugpijn opkomen. Hij kreeg hetzelfde middel voorgeschreven, maar nu in een lage dosering, en de klachten verdwenen. Het gaat nu inmiddels al een jaar goed met zijn rug.

Hooikoorts

Een man komt op het spreekuur met hooikoortsklachten: in het voorjaar een kriebelhoest vanuit een irritatie in de luchtpijp, verstopte neus, niezen en geïrriteerde ogen alsof er zand in zit. De klachten worden vaak ’s avonds erger. De klachten zijn 3 jaar geleden begonnen. Na inname van het homeopathische middel verergeren de klachten in de eerste week, maar daarna heeft hij tijdens de rest van het hooikoortsseizoen geen medicatie meer nodig gehad.

Slijmbeursontsteking (1)

Het betreft een man van 41 jaar die voor rugklachten op consult komt. Tijdens  het consult blijkt dat de man ook jaarlijks één of meerdere slijmbeursontstekingen heeft in verschillende gewrichten (arm, been, knie en schouder). Hij heeft enkele corticosteroiden-spuiten gehad en is inmiddels tweemaal geopereerd aan de schouder en de knie.  Hij wordt zich rustiger en evenwichtiger na homeopathische behandeling en ook na 3 jaar heeft hij geen slijmbeursontsteking meer gehad.

Slijmbeursontsteking (2)

Een man van 47 jaar komt met pijnklachten van de rechterschouder op het consult. De pijn komt op als hij de arm zijwaarts beweegt, is stekend en straalt uit naar de elleboog. Hij heeft enkele keren een spuit gehad voor de pijn en al langdurige fysiotherapeutische behandeling  maar de klachten verminderen niet. De specialist stelt een operatie voor, maar dat wil hij niet. Daarom komt hij bij mij op consult. Hij heeft 3-4 keer per jaar klachten. Hij houdt ontzettend van bewegen en loopt enkele keren per week flinke afstanden. Na het homeopathische middel verminderen de pijnklachten na 2 weken en de man is twee jaar klachtenvrij geweest. Herhaling van het middel was voldoende om weer klachtenvrij te worden.

Gescheurde schouderspier

Bij een val van een ladder is een 52-jarige man op zijn linkerschouder gevallen. Uit foto’s blijkt dat er niets gebroken is. Vier dagen na het ongeval kan hij zijn arm niet naar buiten of naar achteren bewegen en zijn hand niet naar zijn mond brengen. Hij gebruikt af en toe paracetamol met codeïne maar wordt daar erg suf van. ’s Ochtends bij het opstaan zijn de klachten het ergst. Eén dag na inname van het homeopathische middel kan hij zijn arm soepeler bewegen en is de pijn aanzienlijk minder. Het herstel van de gescheurde spier verloopt verder voorspoedig.

Gekneusde vinger

Een meisje van 13 kneust met sporten een vinger en heeft een flinke bloeduitstorting. De klacht is na enkele dagen niet verbeterd. Nadat ik een homeopathisch middel heb gegeven is de vinger binnen twee dagen weer normaal.

Gebroken pink

Een vrouw heeft met skiën haar linkerpink gebroken. Een jaar na het ongeval wordt zij in haar dagelijkse bezigheden sterk gehinderd. De pink wordt helemaal wit bij een beetje kou en gaat tintelen soms tot aan de elleboog. De pink is erg gevoelig voor stoten. Het eerste homeopathische middel slaat niet aan, maar daarna krijgt ze een tweede en binnen enkele weken zijn de tintelingen en de verslechtering in de kou weg en is de zwelling verminderd. Haar pink is niet meer gevoelig en ze wordt veel minder gehinderd bij alles wat ze doet en is tevreden met het resultaat.

Gekneusde teen

Tijdens het sporten heeft een vrouw van 42 jaar haar grote teen gekneusd omdat iemand op haar voet heeft gestaan. De nagel van de grote teen is volledig blauw geworden. De kneuzing herstelt prima, maar na enkele dagen begint de teen enorm pijnlijk te worden en gaan pijnscheuten via de teen naar de voet toe. Mevrouw krijgt een acuut homeopathisch middel en binnen enkele uren is de pijn verdwenen en sindsdien niet meer teruggekomen.

Overbelasting schouder

Een vrouw van 46 jaar heeft pijn aan haar rechterschouder. Dit ontstond toen ze een zwaarlijvige vrouw opving bij een val. De huisarts constateerde na enkele dagen een slijmbeursontsteking. Na een week blijken pijnstillers geen enkel effect te hebben en komt ze bij mij op het spreekuur. Ze heeft een beurse pijn op haar bovenarm en kan haar arm niet optillen of zijwaarts bewegen. ’s Nachts kan ze niet slapen van de pijn. Mevrouw krijgt twee keer een homeopathisch middel. Na een dag neemt de pijn duidelijk af en binnen drie dagen zijn de klachten nagenoeg weg.

Chronische blaasontstekingen

Een vrouw van 65 jaar komt op consult. In de afgelopen 15 jaar  heeft ze ongeveer iedere 7 weken een blaasontsteking gehad. Hiervoor is ze steeds met een antibioticakuur behandeld. Ze is dan niet lekker, moe, heeft geen puf, voelt een weeïge pijn in de onderbuik. De urine is troebel en soms heeft ze bloed bij de urine.  Daarnaast had ze gewrichtsklachten die sterk opkwamen onder het lopen en bij lange autoritten. Ze houdt van zuur en is kouwelijk. Ze is zachtaardig van karakter. Ze krijgt een homeopathisch middel. Na 10 weken krijgt ze nog éénmaal een blaasontsteking waarbij na 2 dagen de pijnklachten al verdwijnen. Een antibioticakuur was voor het eerst in lange tijd overbodig. Wel gebruikte ze in die week cranberries. In de daarop volgende vijf maanden heeft ze geen enkele blaasontsteking meer gehad. Een bijkomend voordeel is dat de gewrichtsklachten in de heup sterk verbeterd zijn waardoor ze weer beter kan lopen.

Aambeien

Een vrouw van circa 25 jaar belde op omdat ze na de bevalling aambeien had ontwikkeld. Reguliere behandeling en pijnstillende medicatie hadden er niet toe geleid dat de klachten verminderd waren. Een homeopathisch middel werd in eerste instantie telefonisch voorgeschreven, maar leidde die dag tot geen enkele verbetering. Daarom werd uitgebreider onderzoek gedaan naar de klacht en de bijzonderheden en toen bleek dat de vrouw bijna continue onderuit gezakt op de bank lag. Aanraken (met toiletpapier) was extreem pijnlijk. Het homeopathische middel verminderde de pijn al binnen enkele uren  na inname van de eerste korrels.

Astma

Een meisje van 16 jaar klaagt sinds een paar maanden over sterke vermoeidheid. Ze heeft last van inspanningsastma en gebruikt hiervoor bijna dagelijks ventolin (pufje) in voorjaar en zomer. Ze wordt dan vooral benauwd. Daarnaast  heeft ze bijna elke dag hoofdpijn, hooikoorts en hoest ze regelmatig slijm op. Ze krijgt het homeopathische middel. Na een maand is ze nog steeds veel moe, maar heeft ze minder vaak ventolin nodig, is de frequentie van de hoofdpijn met de helft verminderd en hoest ze  niet meer. Na ruim 2 maanden zijn alle klachten verdwenen en gebruikt ze geen medicatie meer.

Chronisch moe en kriebelhoest

Man, 30 jaar, enkele jaren geleden ziekte van pfeiffer gehad en sinds die tijd snel moe, weinig energie en meerdere keren per jaar gedurende enkele weken griep. Heel veel last van kriebelhoest. Hij is iemand die niet stil kan zitten, altijd bezig en heel precies op zijn spullen. Hij krijgt gedurende enkele weken een  homeopathische middel voorgeschreven en zijn klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hij heeft weer energie om dingen te doen.